Stichting Speel je mee

Ieder kind heeft recht op een feestje!

1 juli 2021

Conform wettelijke normering treft u in de bijlage ons jaarverslag, inclusief financiële verantwoording 2019 en ons beleidsplan 2020 aan (zie tab "juridisch"):

1. Jaarverslag 2020 def.pdf

2. Beleidsplan 2021.pdf

26 mei 2021

ConBrio...we hebben er 7 mooie jaren doorgebracht!

Vorig jaar was er nog veel onduidelijkheid over de toekomst van het gebouw. Maar het aanbod van Woonpartners om naar het Groet- & Ontmoetplein aan de Evertsenstraat te verhuizen konden we niet afslaan. Blij dat we toen de stap hebben genomen want wat zitten we fijn op "ons" plein!
ConBrioGroet- en ontmoetplein

27 april 2021

Ondanks de aangekondigde versoepelingen hebben wij besloten om toch op afspraak te blijven werken.

Wij hebben heel veel positieve reacties gehad van leden die het fijn vonden om niet meer in de rij te hoeven staan, zich niet meer opgejaagd voelen én nu hebben we tenminste ook tijd voor een praatje en een luisterend oor.

Een afspraak maak je via onze website. Scroll helemaal naar beneden waar je de knop "Afspraak maken" vindt.

Uiteraard kunnen nieuwe leden nog steeds vrij binnenlopen tussen 9.00 en 9.15u om zich in te laten schrijven. Ook voor een kinderfeest cadeautje hoeft geen afspraak gemaakt te worden, hiervoor kunnen leden tussen 9.00 en 9.30u binnenlopen.

Fijne Koningsdag allemaal!

20 april 2021

Wist je dat als je lid wordt van een groep, de instellingen voor meldingen standaard ingesteld staan op "Hoogtepunten"?
Je krijgt dan niet altijd een melding als er een nieuw bericht in de groep wordt geplaatst.

Wil je dit veranderen, ga dan in de groep naar de drie puntjes rechtsboven en klik op "Meldingen". Je krijgt dan het scherm te zien zoals in de 1e afbeelding.

Voor onze leden belangrijk om "Alle berichten" aan te vinken om er zeker van te zijn dat je niks mist!

22 maart 2021

Deze week organiseert de LEV Helmond samen met een aantal partners online activiteiten voor alle inwoners die zich voor Helmond inzetten.
Vanavond is de aftrap met de opening van de fototentoonstelling onder de Traverse, om 20.00 uur te volgen via het youtube kanaal van de LEVgroep. De opening van de fototentoonstelling is hier te volgen: Opening fototentoonstelling. Wie spot onze vrijwilliger ?

10 maart 2021

Vanmorgen hebben wij bezoek gehad van het Alfrinkcollege uit Deurne. Zij kwamen echt mega veel speelgoed brengen! Allemaal vorig jaar nog ingezameld door hun leerlingen voor de kerstactie. Echter door corona werd deze actie vroegtijdig beëindigd.

Een dikke dankjewel voor iedereen die gedoneerd heeft!!! Hier kunnen wij heel veel kinderen blij mee maken!

Zie ook bijgaande link: m.facebook.com/story.php?story_fbid=3714645971976923&id=1797744473667092

6 maart 2020

1 op de 13 kinderen in Nederland groeit op in armoede. En kan niet meedoen en meepraten met zijn of haar vrienden en klasgenoten. Treffend in beeld gebracht door Stichting Sire: youtu.be/jOcY5L-8EF8

In Helmond ligt dat percentage hoger dan het landelijk gemiddelde, zo rond de 10%.
Dat wil dus zeggen dat 1 op de 10 Helmondse kinderen niet genoeg geld heeft om mee te doen. 1 op de 10!! Dat vinden wij onacceptabel.

Deze Helmondse kinderen (t/m 12 jaar) kunnen via ons ieder kwartaal (gratis) speelgoed krijgen. Dat wordt door ons ingezameld en schoongemaakt. En wij hebben ook nieuwe cadeautjes die kinderen kunnen meenemen naar het feestje van hun jarige vriendje of vriendinnetje.
Bovendien verloten wij kinderfeestjes zodat ze zelf ook eens een feestje kunnen vieren.

Zo hopen wij het leven van deze kinderen iets leuker te kunnen maken. Zij kunnen niets doen aan de situatie waar ze in leven. En ieder kind heeft recht op een zorgeloze jeugd!

6 maart 2021

Wat ons vanmorgen toch overkwam...

We kregen bezoek van Thomas en Daan. Deze 2 stoere heren zijn onlangs 12 jaar geworden en kwamen samen met hun ouders langs om hun verjaardagsgeld aan ons te doneren, met de boodschap dat zij ieder kind een verjaardagscadeautje gunnen! In de enveloppen zat maar liefst €456!!!

Daan en Thomas, super bedankt voor jullie donatie! Hier kunnen we heel veel mooi cadeautjes voor kopen!

3 maart 2021

Het was vanmorgen weer gezellig als vanouds!! De eerste keer weer open sinds lange tijd. Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen uiteraard. Maar toch fijn een aantal gezinnen weer blij kunnen maken!
Ben je lid en wil je langs komen, maak dan snel een afspraak op onze website Www.stichtingspeeljemee.nl

24 februari 2021

Vanaf volgende week woensdag gaan we weer open...en wij zijn er weer klaar voor (en onze winkel ook)! Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen uiteraard:

Winkelen is nog steeds alleen mogelijk op afspraak (via de website). Slechts 1 klant tegelijk in de winkel. Mondkapje verplicht. En...houd afstand!

2 februari 2021

Leonie zoekt lege plekken in ons magazijn maar tevergeefs... we zitten VOL!

Daarom hebben we tot nader order een inzamelstop.

We gaan hard aan de slag om de ingezamelde spulletjes uit te zoeken en hopen snel weer te kunnen melden dat we weer nieuw speelgoed aannemen.

30 januari 2021

We hebben verrassingstassen verloot onder onze gezinnen en Karin gaat de komende dagen met een aantal vrijwilligers op pad om ze rond te brengen!

17 januari 2021

Leuke tip van één van onze vrijwilligsters:

Pathé thuis geeft iedere dag een kinderfilm weg. Vandaag is het "Oorlogsgeheimen". Je kunt iedere dag op hun Social media kijken welke die dag gratis is. Door op "kijk later" te klikken bewaar de je film voor 30 dagen. Veel plezier!

Nieuwsoverzicht voorgaande jaren:

2020: Nieuws 2020.pdf