Stichting Speel je mee

Ieder kind heeft recht op een feestje!Nieuws


10 maart 2021

Vanmorgen hebben wij bezoek gehad van het Alfrinkcollege uit Deurne. Zij kwamen echt mega veel speelgoed brengen! Allemaal vorig jaar nog ingezameld door hun leerlingen voor de kerstactie. Echter door corona werd deze actie vroegtijdig beëindigd.

Een dikke dankjewel voor iedereen die gedoneerd heeft!!! Hier kunnen wij heel veel kinderen blij mee maken!

Zie ook bijgaande link: m.facebook.com/story.php?story_fbid=3714645971976923&id=1797744473667092


6 maart 2020

1 op de 13 kinderen in Nederland groeit op in armoede. En kan niet meedoen en meepraten met zijn of haar vrienden en klasgenoten. Treffend in beeld gebracht door Stichting Sire: youtu.be/jOcY5L-8EF8  

In Helmond ligt dat percentage hoger dan het landelijk gemiddelde, zo rond de 10%.
Dat wil dus zeggen dat 1 op de 10 Helmondse kinderen niet genoeg geld heeft om mee te doen. 1 op de 10!! Dat vinden wij onacceptabel.

Deze Helmondse kinderen (t/m 12 jaar) kunnen via ons ieder kwartaal (gratis) speelgoed krijgen. Dat wordt door ons ingezameld en schoongemaakt. En wij hebben ook nieuwe cadeautjes die kinderen kunnen meenemen naar het feestje van hun jarige vriendje of vriendinnetje.
Bovendien verloten wij kinderfeestjes zodat ze zelf ook eens een feestje kunnen vieren.

Zo hopen wij het leven van deze kinderen iets leuker te kunnen maken. Zij kunnen niets doen aan de situatie waar ze in leven. En ieder kind heeft recht op een zorgeloze jeugd!


6 maart 2021

Wat ons vanmorgen toch overkwam...

We kregen bezoek van Thomas en Daan. Deze 2 stoere heren zijn onlangs 12 jaar geworden en kwamen samen met hun ouders langs om hun verjaardagsgeld aan ons te doneren, met de boodschap dat zij ieder kind een verjaardagscadeautje gunnen! In de enveloppen zat maar liefst €456!!!

Daan en Thomas, super bedankt voor jullie donatie! Hier kunnen we heel veel mooi cadeautjes voor kopen!


3 maart 2021

Het was vanmorgen weer gezellig als vanouds!! De eerste keer weer open sinds lange tijd. Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen uiteraard. Maar toch fijn een aantal gezinnen weer blij kunnen maken!
Ben je lid en wil je langs komen, maak dan snel een afspraak op onze website Www.stichtingspeeljemee.nl

24 februari 2021

Vanaf volgende week woensdag gaan we weer open...en wij zijn er weer klaar voor (en onze winkel ook)! Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen uiteraard:

Winkelen is nog steeds alleen mogelijk op afspraak (via de website). Slechts 1 klant tegelijk in de winkel. Mondkapje verplicht. En...houd afstand!

2 februari 2021

Leonie zoekt lege plekken in ons magazijn maar tevergeefs... we zitten VOL!

Daarom hebben we tot nader order een inzamelstop.

We gaan hard aan de slag om de ingezamelde spulletjes uit te zoeken en hopen snel weer te kunnen melden dat we weer nieuw speelgoed aannemen.

30 januari 2021

We hebben verrassingstassen verloot onder onze gezinnen en Karin gaat de komende dagen met een aantal vrijwilligers op pad om ze rond te brengen!

17 januari 2021

Leuke tip van één van onze vrijwilligsters:

Pathé thuis geeft iedere dag een kinderfilm weg. Vandaag is het "Oorlogsgeheimen". Je kunt iedere dag op hun Social media kijken welke die dag gratis is. Door op "kijk later" te klikken bewaar de je film voor 30 dagen. Veel plezier!
https://www.facebook.com/pathethuis/posts/3143270315772777/

26 december 2020

Helaas...onze Monique is geen #brabandervanhetjaar geworden, maar Petra de Jager die ieder jaar met kerst boodschappenpakketten uitdeelt aan mensen die nauwelijks iets te besteden hebben.

Een absolute topper. Net als alle andere kandidaten. Uiteindelijk verdienen ze het allemaal even veel om in het zonnetje gezet te worden!
Maar onze Monique is en blijft onze nummer 1!
Een voor Monique als je net zo trots op haar bent als wij!

16 december 2020

In oktober kregen wij een mailtje van een groepje studenten van de Hogeschool Van Amsterdam dat zij een inzamelactie opgestart hadden voor een aantal speelgoedbanken verspreid over Nederland. Wij mochten daar ook in meedelen en hebben een mooie donatie mogen ontvangen in de vorm van cadeaubonnen van ToyChamp Nederland!

Lieve Danny, Ellen, Ruben, Ilayda, Femke en Julia, super bedankt voor jullie geweldige inzet en support!

14 december 2020

In verband met de nieuw aangekondigde richtlijnen vanuit de overheid zijn wij helaas - als niet essentiele winkel - genoodzaakt de winkel tot in ieder geval 19 januari 2021 te sluiten.

Ondanks alle ververvelende maatregelen wensen wij u een fijne kerst en een voorspoedig en vooral gezond 2021 toe.


27 november 2020

HOERA! Onze Monique is genomineerd voor #brabandervanhet jaar van Omroep Brabant. Stemmen is vanaf vandaag mogelijk via de volgende link: Stemmen op Monique


22 november 2020

Vandaag bestaan we 8 jaar 🥳🎉

Wat een voorrecht om al zo lang de kinderen in Helmond mee te laten doen en te laten voelen dat ze er toe doen. Ervoor te zorgen dat hun ouders ze gewoon een cadeautje kunnen geven voor hun verjaardag. Gewoon iets in hun schoentje krijgen met sinterklaas of een pakje onder de boom. Lekker hun boekenplank kunnen vullen met leuke boeken die echt van hun zelf zijn. Niet met lege handen naar het feestje van hun beste vriendje te hoeven. Af en toe dat extraatje te krijgen voor hun rapport of diploma.

En dat allemaal met een geweldig team vrijwilligers! Die iedere keer weer staan te popelen om aan dit doel mee te mogen werken. Die thuis alle puzzels leggen om er zeker van te zijn dat ze compleet zijn, poppenkleertjes wassen en repareren, barbies aankleden, treinbanen leggen, lego opbouwen, oud papier wegbrengen, post bezorgen, in coronatijd tassen met boeken thuisbezorgen, netwerken, enzovoort enzovoort. Teveel om op te noemen. Duizend maal dank lief team 💙


21 november 2020


Het is bijna 5 december...
Op deze (zater)dag zijn wij ook open voor onze klanten. Er zijn nog enkele plekjes vrij. Maak snel een afspraak via onze website om er zeker van te zijn dat je nog sinterklaascadeautjes uit kunt zoeken!


19 november 2020


Vanavond weer ingezameld, schoongemaakt en veel weggegeven!


18 november 2020

Vandaag Omroep Brabant op bezoek gehad! Onze voorzitster Monique van de Pol is genomineerd voor #brabandervanhetjaar !!!! Samen met 9 andere kandidaten maakt zij kans op deze titel. Stemmen kan vanaf 27 november en op 2e kerstdag is de uitzending op tv.


14 november 2020

Jumbo Wederhof heeft ons als goed doel gekozen voor statiegeld bonnetjes! Dat vinden wij echt superleuk!!!


7 november 2020


Vanmorgen onze maandelijkse inzameling weer gehad. Het was heerlijk weer dus hebben we het speelgoed buiten in ontvangst genomen. Lekker in het zonnetje en corona proof.. We hebben supermooie spulletjes binnen gekregen! Dank aan iedereen die langs is geweest!


5 november 2020

Voor onze leden:
De komende weken zijn wij extra open zodat iedereen sinterklaas- of kerstcadeautjes uit kan zoeken. Dit gebeurt veilig en corona-proof. We houden anderhalve meter afstand, iedereen draagt handschoenen en een mondkapje.
Aanstaande zaterdag bijvoorbeeld zijn er nog wat tijden vrij. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak via onze website, vol=vol!
Denk aan uw mondkapje. Kom alleen naar de winkel. Zeg uw afspraak af als u klachten heeft.


31 oktober 2020


Wie kan ons helpen aan leuke (gebruikte of nieuwe) spulletjes voor de grotere meiden (10-12 jaar)?
Denk bijv. aan een etui, tas, sieraden maar ook leuke dingen voor op een meidenkamer zoals een fotolijstje, pennenbakje, kussen, mooie knuffel of ander accessoire (wel graag nog in goede staat). Ook kleinere meidenprullaria kunnen we goed gebuiken: hier maken onze vrijwilligers leuke cadeaupakketten mee. Mocht je iets willen doneren, neem dan even contact met ons op via een pb of mailtje!


30 oktober 2020

Leuk nieuws!!
We zijn door studenten van de Hogeschool van Amsterdam benaderd met de vraag of wij het Helmondse goede doel willen zijn van een inzamelingsactie die zij opgestart hebben in samenwerking met ToyChamp Nederland. Natuurlijk! Graag!!!
Dank jullie wel dat jullie aan ons en onze kindjes denken ❤
Inzamelactie


29 oktober 2020


Vanavond waren we (tot 20.00 uur) open. Gewapend met mondkapje en handschoenen hebben we weer wat gezinnen blij gemaakt. Op gepaste afstand hebben we met een klein groepje speelgoed uitgezocht en schoongemaakt. Was weer een productieve avond!


17 oktober 2020


Deze week komen wij voorbij in het weekoverzicht van Omroep Helmond. Armoederegisseur Erika Dekens en voorzitter van het Armoedeplatform Joop van Stiphout brachten ons een bezoek in het kader van de dag van de armoede op 17 oktober. Door bij het Armoedeplatform aangesloten te zijn, kunnen we makkelijker met andere partijen verbinden en daardoor beter gezinnen helpen. In de uitzending zie je ook onze collega's van de Ruilwinkel en Super Sociaal. Wil je niet alles bekijken...onze Leonie is te zien vanaf 4 min 30 😍


14 oktober 2020


Vanmorgen hebben we in het kader van de aankomende Dag van de Armoede (17/10) bezoek gehad van het Armoedeplatform. Omroep Helmond was hier ook bij aanwezig. Vanaf aanstaande zaterdag kun je ieder uur bij het weekoverzicht zien wat ze precies kwamen doen 🥳 Wie kijkt er mee?


30 september 2020

September is ten einde. Morgen start een nieuw kwartaal, een kwartaal met onder andere sinterklaas- en kerstfeest en daar horen uiteraard cadeautjes en iets lekkers bij! Alle leden krijgen vanaf morgen weer nieuwe punten. Om er zeker van te zijn dat we iedereen kunnen helpen hebben we tijdelijk onze openingstijden uitgebreid, uiteraard onder voorbehoud van aangescherpte corona maatregelen. Check de website bij "Contact" voor de beschikbare tijden (even op de afbeelding klikken voor meer info) en maak snel een afspraak. Komend kwartaal vieren we ook dat we alweer 8 jaar bestaan 🥳! En ter ere van dit jubileum hebben wij in sommige Sinterkersttasjes een extra verrassing verstopt. Spannend! Wie o wie zijn de gelukkigen?!


23 september 2020

Vanaf volgende week woensdag zal, specifiek voor het ophalen van kinderfeestcadeautjes en bij wijze van proef, in oktober, de winkel tussen 9:00 en 9:20 uur geopend zijn. Voor het ophalen van een kinderfeestcadeautje behoeft geen afspraak te worden gemaakt. Om gebruik te maken van de dienst van het kinderfeestcadeautje geldt:
- dat het een kinderfeestje is voor leeftijdsgenootjes van schoolgaande kinderen;
- uitsluitend op vertoon van een uitnodiging van het kinderfeestje;
- maximaal 3 kinderfeestjes per jaar.


11 augustus 2020

Goed nieuws! Vandaag heeft het bestuur besloten om na de vakantie, coronaproof en op de nieuwe locatie, de winkel te heropenen.

Vanaf 2 september 2020 gaat de winkel weer open voor onze klanten. Via de website, onder "contact" kan een afspraak gemaakt worden om een cadeautje uit te zoeken. Wij verzoeken u wel om met de RIVM richtlijnen rekening te houden.

Tevens zullen wij per 5 september 2020 weer starten met inzamelen van speelgoed. In verband met beperkte ruimte verzoeken wij u om alleen goed en bruikbaar speelgoed te doneren. Een aantal zaken hebben wij momenteel in overvloed. Denk hierbij aan knuffels, boeken, DVD's en videobanden. Deze zaken nemen wij niet in ontvangst.

Dank voor uw begrip.

2 augustus 2020

Ook in de vakantie zijn er kindjes jarig... zo ook Devon die heel blij was met de verjaardagstaart die wij hadden laten bezorgen voor zijn 4e verjaardag! Hopelijk heb je een fijne dag gehad Devon!

1 juli 2020

Verhuisbericht:

Met ingang van 1 juli 2020 is ons winkeladres gewijzigd naar:

Groet en ontmoetplein

Evertsestraat 19

5703 AM HELMOND

1 juli 2020

Conform wettelijke normering treft u in de bijlage ons jaarverslag, inclusief financiële verantwoording 2019 en ons beleidsplan 2020 aan (zie tab "juridsch"):

1. Jaarverslag 2019

2. Beleidsplan 2020

1 juni 2020

Even een update:

- De winkel en inzamelingochtenden zijn, tot nader bericht, nog steeds in verband met Corona opgeschort;

- De verbouwing en verhuizing van onze winkel is nog steeds in volle gang;

- Daar wij in de grote vakantie regulier gesloten zijn, hebben wij besloten de opening van de winkel en inzameling op zaterdagochtend in ieder geval uit te stellen tot na de grote vakantie;

- Jarigen in het derde kwartaal zijn via mail op de hoogte gebracht van het alternatief voor de loting van de verjaardagsfeestjes.

29 april 2020

We zijn de laatste dagen/weken niet heel actief op social media... maar we zijn in de achtergrond nog steeds druk bezig met onze verhuizing! Iedere dag komen we een stapje dichterbij het moment waarop we "over" kunnen met de winkel. Wat we tot nu toe allemaal gedaan hebben:

✅De nieuwe ruimtes leeg geruimd "ontspinnewebt" en gepoetst

✅Geschilderd (nou ja... laten schilderen 😄)

✅Een nieuwe vloer gelegd in de toekomstige administratie/magazijn ruimte

✅Stellingkast afgebroken op de oude locatie en weer opgebouwd in het nieuwe magazijn

✅Nieuwe stellingkast opgebouwd

✅Kunststof stellingen verhuisd van Con Brio naar het G&O plein

✅Heeeel veel speelgoed, puzzels, boeken e.d. ingepakt en (gedeeltelijk) verhuisd

✅Verlichting gemaakt in het "spookhuis", zoals wij onze lange smalle (en voorheen donkere) ruimte gedoopt hebben

✅Stopcontacten bijgemaakt (lees: laten maken 🤪)

✅Sanen met onze vrijwilligers 240 pakketten met boeken bezorgd bij onze leden

✅Dvd pakketjes bezorgd bij een aantal gezinnen

✅Nieuwe plantjes in onze plantenbak gezet... gezellig!

Er is nog genoeg te doen de komende weken maar het begint al ergens op te lijken!

10 april 2020

De eerste klussen voor onze nieuwe locatie worden ingemiddels uitgevoerd. We zijn superblij dat John Ulrich Klusjes en Schilderwerken onze nieuwe ruimtes schildert!Thanks John!!!

9 april 2020

Het grote nieuws mag naar buiten! Stichting Speel je mee gaat het Con Brio gebouw verlaten. Inmiddels zijn wij gestart met het opknappen van onze nieuwe locatie. Waarschijnlijk na de Corona-crisis zullen wij onze winkel openen op het Groet en Ontmoetplein aan de Evertsestraat 19 te Helmond. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

8 april 2020

Op een "normale" woensdagochtend wordt er door onze vrijwilligers op onze lokatie speelgoed gecontroleerd en gepoetst. Helaas geen normale woensdagochtenden op het moment 😏

Maaaar...met een stukje aanpassing gaat het vrijwilligerswerk gewoon door...thuis in de tuin! Kei blij zijn wij met de flexibiliteit en extra inzet van onze vrijwilligers!.

2 april 2020

Ondanks de Corona-crisis gaat een aantal zaken gewoon door. Een van die zaken is voor onze Stichting een belangrijke. Binnenkort volgt hier meer informatie over.

1 april 2020

Aanstaande zaterdag zijn wij gesloten en kan er dus geen speelgoed gebracht worden. Dit besluit hebben wij genomen om het gezondheidsrisico voor onze vrijwilligers en donateurs zoveel mogelijk te beperken. Delen = lief

23 maart 2020

Gisteren een super donatie mogen ontvangen van Monique en Willem Michiels met pakketten met boekjes, pennen en kleurgerei. Deze maakten zij om geld op te halen voor de Alpe d’Huzes waar ze aan mee gaan doen. Maar alles is onzeker op het moment. Daarom dachten ze aan ons...en ze hopen dat wij er kinderen blij mee kunnen maken. Dat gaat lukken! Dank jullie wel!

22 maart 2020

Om de ruim 500 kinderen van onze 240 gezinnen een beetje afleiding te gunnen hebben wij gisteren en vandaag met ons team een rugtasje met 5 kinderboeken en een zak paaschocolade thuisbezorgd. Daar waar niemand thuis was hebben we het tasje aan de voordeur gehangen. Hopelijk heeft iedereen het gevonden?!

We hebben heel veel fijne reacties mogen ontvangen. Een beetje positiviteit kunnen we allemaal wel gebruiken nu!

21 maart 2020

Jammer genoeg kunnen we in deze moeilijke tijd onze gezinnen niet in onze winkel ontvangen. Maar om iedereen toch een beetje te ondersteunen en de kindjes bezig te houden, gaan we dit weekend met de hulp van onze vrijwilligers bij al onze 240 gezinnen een verrassing bezorgen! Uiteraard op gepaste afstand...😷.

17 maart 2020

In navolging van het advies van het kabinet en het RIVM hebben wij besloten om, in verband met het Corona-virus, onze winkel tot nader orde te sluiten en de inzameling van speelgoed tijdelijk op te schorten.

9 maart 2020

In navolging van het advies van het kabinet en het RIVM hebben wij besloten om, in verband met het Corona-virus, onze winkel tot nader orde te sluiten.

Houdt onze website en Facebookpagina in de gaten voor updates.

Alle gezinnen die bij ons zijn ingeschreven hebben ook een e-mail ontvangen. Controleer dit en voeg zeker ook even ons e-mailadres toe als veilige afzender om op de hoogte te blijven.

3 maart 2020

Aanstaande zaterdag gaan we weer inzamelen!

Heb je nog mooi, schoon en compleet speelgoed wat je graag door zou willen geven aan een ander kindje in Helmond uit een gezin in armoede, kom het dan aanstaande zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur afgeven. Wij zorgen ervoor dat het een goede bestemming krijgt!.

1 maart 2020

Ieder kwartaal maken wij weer een aantal kinderen blij... en dat maakt ons ook blij. Dus ook gaan we daarmee door:

Ditmaal verloten wij weer kinderfeestjes en taarten voor onze jarigen in de maanden april/mei/juni (die hun 5e t/m 12e verjaardag vieren).

Meer informatie is te lezen in de mail die onze leden zojuist ontvangen hebben, of in onze besloten Facebook groep.

13 februari 2020

Vandaag ontvingen wij mooie spulletjes van Anne (9 jaar) voor "de kindjes van Speel je mee". Een tas met heel veel mooi en bijna nieuw speelgoed. Dank je wel Anne!.

1 februari 2020

Vandaag ontvingen wij weer een mooie hoeveelheid speelgoed van diverse donateurs, zoals de Total, die wederom een groot aantal leesboeken ter beschiking stelde voor onze doelgroep.

30 januari 2020

Goed nieuws!!

Aanstaande zaterdag zijn weer open voor inzameling van goed, bruikbaar en compleet speelgoed. Heeft u een donatie? U bent van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur bij onze winkel aan de Braakse Bosdijk te Helmond.

22 januari 2020

Dit is wat je noemt "volle bak"! We mochten 16 dozen met meer dan 500 kinderboeken ophalen bij de Total aan de Deurneseweg! Lekker lezen!! Dank jullie wel voor deze donatie.

8 januari 2020

We hebben vandaag weer een meisje heel blij gemaakt met een zwemfeestje ter ere van haar 9e verjaardag! Na afloop lekker frietjes eten met z'n allen en natuurlijk effe gekke bekken trekken voor de foto.

Mooi en dankbaar dat we dit kunnen doen!

7 januari 2020

Onze winkel is weer helemaal aangevuld door onze vrijwilligers en is klaar voor het nieuwe kwartaal! Heb je een doorverwijzing of inkomensverklaring van de gemeente Helmond? Je bent van harte welkom in onze winkel.Nieuwsoverzicht voorgaande jaren:

2019: Nieuws 2019.pdf

2018: Nieuws 2018.pdf

2017: Nieuws 2017.pdf

2016: Nieuws 2016.pdf

2015: Nieuws 2015.pdf

2014: Nieuws 2014.pdf

2012-2013: Nieuws 2012-2013.pdf