Stichting Speel je mee

Ieder kind heeft recht op een feestje!

Nieuws

28 augustus 2023

Voorbij gevlogen? Of blij om het ritme weer op te pakken? Voor sommige mensen kan de vakantie niet lang genoeg duren, terwijl bij anderen de vlag uit gaat omdat de scholen weer zijn begonnen

Ook wij gaan aanstaande woensdag weer met frisse moed aan de slag!

Bovendien zal in september de winkel 2x extra open zijn, zodat alle leden de punten van het derde kwartaal op kunnen komen maken.

We zijn extra open op:

zaterdag 2 september van 10.00 tot 12.00 uur

woensdag 13 september van 19.00 tot 21.00 uur

En uiteraard zijn wij iedere woensdagochtend open van 09.30 tot 11.30 uur.

Kom langs en zoek alvast wat leuks uit voor sinterklaas! Dat is sneller dan je denkt...

 

14 juli 2023

 

Woensdagavond hebben wij met ons team de zomer ingeluid met een gezellige zomerborrel. Fijne vakantie allemaal en tot 30 augustus

 

10 juli 2023

 

Een geslaagde in huis en een feestje gepland? Kom a.s. woensdag nog snel even langs om wat leuke hebbedingetjes uit te zoeken!

 

9 juli 2023

 

Afgelopen maandag hebben wij hulp gekregen van een groep toppers van Molex in Eindhoven, die ons hebben geholpen met het controleren en schoonmaken van speelgoed. Dank jullie wel voor jullie hulp, kom nog eens terug!!

Last week we received support from a great group of volunteers from Molex in Eindhoven. They helped us sort and clean a lot of toys. Thanks guys, do come back again!!

 

5 juli 2023

 

Nieuw kwartaal, nieuwe punten voor iedereen!

We zijn vandaag en volgende week nog open. Dan begint de zomervakantie. We zijn dan 6 weken gesloten!

 

1 juli 2023

 

Gelukkig is het bijna vakantie

We zijn nog 2 woensdagen open, dus kom nog voor de zomervakantie langs!

Dus nog open:

5 juli

12 juli

Daarna zijn we gesloten tot 29 augustus.

 

24 juni 2023

 

Mooie column in Weekkrant de Loop van ons Marij!

Marij Scheepens bedankt voor je leuke bezoekje aan onze stichting en voor je mooie verhaal !

Wil je nou meer weten over het ontzettend leuke vrijwilligerswerk bij Stichting Speel je mee, stuur dan even een berichtje via Facebook, Instagram of mail. We hebben van alles te bieden!

Wil je graag weten of we voor jou en je (klein-)kinderen iets kunnen betekenen, dan mag je uiteraard ook een berichtje sturen. Of kom gewoon langs. We zijn open op woensdagochtend tussen half 10 en half 12 (schoolvakanties gesloten). We zitten aan de Evertsenstraat 19 in Helmond Oost, op het Groet en Ontmoet Plein.

#helmond #kindereninarmoede #armoedebestrijding #speelgoedwinkel #vrijwilligerswerk

 

13 juni 2023

Wat een weertje, wat een weertje!

Maar wij zijn morgenochtend gewoon open hoor. Voor alle leden die nog gebruik willen maken van de (overgebleven) punten van het 2e kwartaal.

Nog 3 weken voordat de punten vervallen, dus kom snel nog wat uitzoeken voor je (klein-)kinderen.

En leg alvast wat weg op zolder voor sint of kerst, daar heb je straks plezier van!

 

4 juni 2023

 

Vandaag mochten wij aan het einde van De Stiphoutse Vlooienmarkt het overgebleven speelgoed sorteren en meenemen wat we nog konden gebruiken. Er was nog van alles moois over en we hebben dankbaar onze auto volgeladen. Hier kunnen we weer veel kinderen blij mee maken!

Wij willen de organisatie heel hartelijk bedanken voor deze mooie kans en willen gelijk ook een compliment uitdelen omdat alles zo top geregeld was!!

#vlooienmarkt #goededoelen #vrijwilligers #stiphout #speelgoed

 

24 mei 2023

 

Vanmorgen weer met leuke dingen bezig geweest

Er staat een mooi keukentje klaar voor een keukenprins(es) in de dop. En er zijn hele mooie My Little Pony pakketjes gemaakt om lekker mee te spelen!

Volgende week woensdagochtend zijn we er weer. Ben je nog geen lid bij ons, heb je kinderen t/m 12 jaar en een inkomensverklaring van gemeente Helmond, schrijf je dan snel bij ons in! Afspraak maken is niet nodig...

9 mei 2023

Morgen zijn wij weer open voor zowel inzameling van speelgoed als uitgifte van speelgoed voor onze klanten. Wij zien jullie graag op het Groet- en Ontmoetplein!

22 april 2023

In verband met de meivakantie zijn wij de komende 2 weken gesloten. Fijne vakantie allemaal!

6 april 2023

Wij zijn op zoek naar boekjes!

 

We krijgen steeds meer vraag naar de volgende boekjes:

- baby-boekjes (met kartonnen bladzijden)

- eerste leesboekjes (AVI start/M3/E3)

- prentenboeken

- eerste woordenboekjes (plaatje met woordje)

 

Zowel voor beginnende lezers als voor oudere kinderen (en hun ouders) met een migratieachtergrond.

Heb je boekjes liggen die er nog goed uit zien (niet kapot, beschreven etc) en wil je ze aan ons doneren, laat het ons dan weten.😁

 

We zijn ook blij met andere kinderboeken (zolang ze er goed uit zien uiteraard)!

 

24 maart 2023

Gisteravond hebben we onze buitenplaats leuk opgeknapt met NLdoet, binnen mooie nieuwe led verlichting gekregen, wat een gezelligheid! En als je op zo'n avond als gisteren dan weer 11 kinderen blij hebt gemaakt...dan is ons feestje compleet🎉

We merken een verschuiving in onze doelgroep. Steeds meer werkenden raken in de problemen en die kunnen vanwege werk vaak niet op woensdagochtend komen. Vandaar dat wij proberen om vaker in de avonduren of in het weekend open te gaan. Dit kan uiteraard alleen als we genoeg vrijwilligers hebben💪

 

22 maart 2023

Een mooie ochtend!

Weer heel druk bezocht...voor 22 kinderen speelgoed uitgekozen! Vorige week voor 23 kinderen...dan is het aanpoten hoor!

 

Ieder kind heeft per kwartaal 5 punten te besteden. Of ja, eigenlijk hebben de ouders dat, aangezien wij onder schooltijd open zijn. Voor de kinderen dus een verrassing wat ze gaan krijgen. Zo werd dit dametje vandaag verrast met nieuwe treinbanen🎉

 

We hebben van alles in onze winkel staan, verschillend "geprijsd" van 1 tot 5 punten. De grote cadeaus of sets zijn 5 punten waard. De wat kleinere sets 3 punten, en dan hebben we ook nog een kast met spellen, kleiner speelgoed of setjes ter waarde van 1 punt.

 

Meestal kiezen de ouders een cadeau van 3 punten met 2 kleinere cadeautjes. Dan gaan er op een ochtend zoals vandaag dus al gauw 50 tot 60 cadeaus de winkel uit. En dan mag er voor ieder kind ook nog 3 boeken uitgezocht worden (zonder punten in te leveren).

 

Gelukkig hebben we genoeg aanvoer van speelgoed, alleen ontbreekt het ons soms aan "handjes" om alles wat we binnen krijgen, na te kijken en schoon te maken. Meld je dus gerust als je daar iets in wilt betekenen! Worden we blij van🤩

 

22 maart 2023

Stichting Speel je mee en weer eens een feestpakket🎉

 

Gisteren belde een klant een beetje overstuur op. Er was iets mis gegaan met zijn aanvraag voor een verjaardagsbox bij een landelijke instantie. Pakket niet ontvangen en dus zou de verjaardag van zijn dochter niet gevierd kunnen worden.

 

Dat kunnen we uiteraard niet laten gebeuren, wij regelen iets! Kom vandaag maar langs meneer!

Het magazijn in gedoken, versiering e.d. gezocht, boodschappen gedaan en ons eigen pakket samengesteld! Ons niet helemaal vreemd natuurlijk, want voordat Jarige Job i.s.m. Stichting Leergeld het initiatief van verjaardagsbox opgepakt had, maakten wij die al lokaal. Maar omdat twee pakketten per kind naar onze mening iets teveel van het goede is, zijn wij er toen mee gestopt en zijn we kinderfeestjes en slagroomtaarten gaan verloten.

 

Maar nu bij uitzondering dus maar weer eens een pakket gemaakt!

We wensen je een fijne verjaardag, kind!

 

12 maart 2023

Vanaf 2023 kunnen meer inwoners een inkomensverklaring aanvragen.

 

Het maximale bedrag dat je netto mag verdienen voor een inkomensverklaring is verhoogd!

Dit betekent dat meer mensen gebruik kunnen maken van de ondersteunende organisaties.

 

Vraag de inkomensverklaring aan via deze link.

 

10 maart 2023

Vandaag zijn we op het Groet en Ontmoet plein met zijn allen aan de slag gegaan om het plein gezelliger aan te kleden!

Speciale dank aan de twee vrijwilligers van @Helder Helmond Finus en William en aan Toni van de @Cirkel voor hun klushulp, de dames van @De Cirkel voor het helpen met de lunch, @Fleur Mans Wijkadviseur voor de lekkere vlaaien, @LEV Helmond (Loni) voor de toffe peren, en natuurlijk onze pleingenoten/@Wijkraad Helmond-Oost voor de samenwerking!

8 maart 2023

Weer of geen weer...wij waren vanmorgen gewoon open! Gelukkig zijn onze vrijwilligers en klanten ook niet bang voor een beetje 🌧️

Er is voor 6 kinderen speelgoed uitgezocht en 2 kindjes hoeven zich geen zorgen te maken over het kinderfeestje waar ze binnenkort naartoe gaan, want daarvoor is een leuk nieuw cadeautje uitgekozen! Dat gun je toch alle kindjes, dat ze zorgeloos naar hun jarige vriendje of vriendinnetje kunnen gaan!

 

Onze vrijwilligers hebben ook hard gewerkt...er is weer een berg speelgoed gepoetst en nagekeken💪

 

En nu op naar NLdoet aanstaande vrijdag...hopelijk is de sneeuw dan weer weg, dan kunnen we buiten aan de slag!

 

1 maart 2023

Super blij met onze vrijwilligers, en niet alleen op complimentendag

Stuk voor stuk toppers!

 

28 februari 2023

Het is nog behoorlijk koud, maar de eerste sneeuwklokjes en krokussen komen al uit! Het voorjaar staat voor de deur🤩

Morgen begint maart, de laatste maand om je punten in te leveren van het eerste kwartaal. Zorg dat je je punten niet laat verlopen... zoek alvast wat uit voor die zwemdiploma die bijna binnen is, leg alvast wat weg Voor de verjaardag, ook al is die pas in de zomer. Vooruit denken kan het je later gemakkelijker maken.

En in de tussentijd...geniet van het zonnetje!🌞

 

21 februari 2023

Wij zijn morgen gesloten ivm de vakantie!

 

14 februari 2023

Voor iedereen die vandaag iets liefs wil sturen naar zijn of haar geliefde...asjeblieft😍

Fijne Valentijnsdag allemaal!

 

Morgen zijn we weer open van half 10 tot half 12. Kom je punten van het eerste kwartaal verzilveren, zoek gelijk een paar leuke boeken uit voor je kroost en misschien ligt er ook nog wel een leuk boek voor jezelf in onze minibieb op het plein.

Volgende week zijn we gesloten ivm de carnavalsvakantie!

2 februari 2023

We hebben er een nieuwe collega bij en ze heet Sarah

Onze Monique en Leonie zijn afgelopen weekend allebei 50 geworden!

 

31 januari 2023

Nog een paar weken en dan is het carnaval

In onze winkel kun je het hele jaar door verkleedkleren uitzoeken voor maar 1 punt. Deze kun je natuurlijk ook voor carnaval gebruiken!

Heeft je kind nog geen outfit en heb je dit kwartaal nog punten over, kom dan morgen eens kijken. Kun je gelijk speelgoed uitzoeken voor het 1e kwartaal!

 

24 januari 2023

Speelgoed uitzoeken met je punten van het eerste kwartaal, kinderfeest cadeautje uitzoeken voor een jarig vriendje of vriendinnetje, een leuk leesboek kiezen?

En ook de opa's en oma's zijn welkom hè! Gezellig iets uitzoeken voor de kleinkinderen.

Tot morgen!

 

18 januari 2023

Helaas is ons magazijn nog overvol. Daarom zijn we helaas op zaterdag 4 februari niet geopend voor inzameling van speelgoed.

Met onze vrijwillgers maken wij flinke slagen om de komende periode weer ruimte te creeren opdat wij de inzameling weer kunnen vervolgen.

18 januari 2023

Gisteravond hele gezellige nieuwjaarsborrel gehad met ons fijne clubje vrijwilligers. Lekker genoten van een hapje en drankje en een bingo. Gelukkig had iedereen prijs😜

Heb jij een paar uurtjes over op woensdagochtend en wil je die nuttig besteden aan dankbaar vrijwilligerswerk in een leuk team, stuur dan even een berichtje en kom een keer kijken of het wat voor je is!

11 januari 2023

Helmond maken we samen.
We zorgen dat iedereen kan meedoen, rondkomen en vooruitkomen.

Zo is Helmond.
Hulp of advies nodig? Stichting Speel je mee en meer dan 15 andere partijen staan voor je klaar.

Kijk op zo-helmond.nl en kijk hoe we jou verder kunnen helpen.

10 januari 2023

Informatief filmpje over onze partners Super Sociaal, supermarkt voor minima en Saldo Plus.
Wist je dat je bij hun terecht kunt voor een verwijsbrief voor Stichting speel je mee? Je kunt uiteraard ook gewoon met je inkomensverklaring bij ons langs komen!
 

9 januari 2023

Wij waren vanavond bij de nieuwjaarsreceptie van Gemeente Helmond

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan, woensdag is onze winkel ook weer open. Kom langs tussen half 10 en half 12, afspraak maken is niet nodig.
Zorg wel dat wij een geldig bewijsje van je hebben zodat je gelijk speelgoed uit kunt zoeken.

3 januari 2023

Deze week een leuk bedank-stukje in de Lindenberg, het wijkblad van Stiphout, over de geweldig mooie speelgoedinzameling van een paar weken geleden

25 december 2022

Voor iedereen in @Gemeente Helmond met een netto minimum inkomen tot 150%...je kunt de energievergoeding nog aanvragen tot 15 januari.

Dat kan als je:

• nog niet eerder de energietoeslag (€1300) hebt gehad.
• 21 jaar of ouder bent.
• in de gemeente Helmond woont.
• een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning hebt.
• een minimum inkomen tot 150% hebt (zie tabel, de bedragen zijn netto per maand excl vakantiegeld).
• Voor inkomens tussen de 130% en 150% geldt dat je vóór 1 januari 2023 een variabel contract moet hebben.

https://www.helmond.nl/energietoeslag

23 december 2022

Laptop dichtgeklapt en opgeborgen...winkel op slot...het is vakantie!! Leonie is er klaar voor

Wij zijn de komende 2 weken gesloten. Woensdag 11 januari zijn we er weer.
Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen!

21 december 2022

In verband met onze overvol magazijn is het helaas op dit moment niet meer mogelijk om speelgoed te doneren. Hou onze website in de gaten om de berichtgeving te volgen per wanneer het weer mogelijk is om speelgoed te doneren.

21 december 2022

Vandaag was onze laatste dag van opening van 2022. De komende twee weken zijn wij gesloten vanwege de kerst- en nieuwjaarsvakantie.

Wij wensen iedereen een mooi kerstfeest en een gelukkig 2023 toe!

21 december 2022

Vorige week mochten we bij basisschool de Ganzebloem in Geldrop speelgoed ophalen wat zij samen met hun leerlingen voor ons ingezameld hadden. Wat een feest!!

We werden heel hartelijk ontvangen door juf Cindy, de kartrekker van de inzameling. Wat was er veel ingezameld! En wat een prachtige spullen! Samen met een aantal leerlingen en leerkrachten hebben we 2 auto's vol geladen. Maar het was zoveel, dat we het niet allemaal mee kregen! De conciërge van de school is vandaag nog eens met een volle auto langs gekomen.

Alle leerlingen, ouders en leerkrachten van basisschool de Ganzebloem: ontzettend bedankt voor jullie hulp en lieve donaties, we gaan heel veel kindjes blij maken!!

18 december 2022

We kijken nog even terug op een geslaagde kerstmarkt afgelopen zaterdag op het Groet en Ontmoet Plein aan de Evertsenstraat! Met vooral veel gezelligheid met de mensen uit de buurt, onder het genot van een lekker kopje soep en warme chocomel.

Met een aantal vrijwilligers van het plein hebben we zelfgemaakte kerststukjes verkocht waarvan de opbrengst gaat naar een deel- en ruilkast met levensmiddelen voor mensen die het nodig hebben. Deze kast komt binnenkort op het plein te staan!

12 december 2022

De bieb heeft de openingstijden verruimd voor mensen die deze winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt.


Je kunt er terecht om op te warmen, een boek of krant te lezen, een spelletje te spelen, te kletsen met buurtgenoten of om te studeren en te werken. Zo bespaar je thuis op de stookkosten en leer je misschien nu nog onbekende mensen uit de buurt kennen.

11 december 2022

Gisteren was de grote dag...de speelgoedinzameling uit Stiphout zou gebracht worden. Wat een overweldigende hoeveelheid speelgoed hebben we mogen ontvangen, maar liefst 6 auto's vol! En wat een prachtige spullen hebben we voorbij zien komen!
Bedankt Heleen en Jelte voor het organiseren van weer een succesvolle inzameling! En iedereen in Stiphout bedankt voor jullie donaties!

7 december 2022

Waar zouden we toch zijn zonder onze vrijwilligers! Hartelijk dank voor jullie bijdrage, inzet en gezelligheid!

6 december 2022

Dag Sinterklaasje
Onze winkel is nog 3 woensdagochtenden open tot aan de kerst. Dan zijn wij 2 weken gesloten.

25 november 2022

Kom 10 december tussen 16.00 en 19.00 uur gezellig naar de kerstmarkt op het Groet- en Ontmoet Plein.
Er staan kraampjes waar je kerstspulletjes kunt kopen, er is soep en warme chocomel met iets lekkers en heel veel gezelligheid!

24 november 2022

Gisteravond hebben wij hele fijne hulp gehad bij het sorteren en schoonmaken van speelgoed.
Drie collega's van onze vrijwilligster Sandra, van het Stadsleerbedrijf van LEV Helmond, hebben samen met Yvette van Pak't aan en haar vriendin Kim spelletjes gecontroleerd, racebanen gemaakt, blokken gewassen en nog veel meer. Bedankt dames voor jullie super hulp!
 

23 november 2022

Vandaag een groot artikel in het ED over een aantal stichtingen in de sinterklaastijd, waaronder Stichting Speel je mee. In de papieren versie een reusachtige foto van Leonie, Marco en Monique in onze winkel. Het ariktel is terug te lezen via de volgende link: https://www.ed.nl/.../zo-bezorgen-zij-heel-veel-kinderen.../

22 november 2022

Vandaag, 22 november 2022, bestaan we officieel 10 jaar! Waar blijft de tijd...ze zijn omgevlogen die jaren!

Tien jaar waarin we ons hebben ingezet om kinderen in Helmond mee te laten doen. Ervoor te zorgen dat hun (groot)ouders ze "gewoon" een cadeautje konden geven voor hun verjaardag. "Gewoon" iets in hun schoentje krijgen met sinterklaas of een pakje onder de boom. Lekker hun boekenplank kunnen vullen met leuke boeken die echt van hun zelf zijn. Niet met lege handen naar het feestje van hun beste vriendje te hoeven. Of zelf een kinderfeestje kunnen vieren of een lekkere taart eten op je verjaardag, allemaal op kosten van Speel je mee.

Tien jaar gevuld met zoveel mooie dingen, met een prachtig team van vrijwilligers! Een "harde kern" die iedere week weer hun ziel en zaligheid legt in alle werkzaamheden bij en rondom de stichting. Een mooie groep die thuis puzzels legt, poppen(kleertjes) wast, barbies aankleedt, treinbanen legt, lego opbouwt, oud papier wegbrengt, netwerkt enz enz. Met deze fijne groep mensen hebben we ons jubileum afgelopen weekend gevierd met een heerlijke high tea. Het bestuur werd in het zonnetje gezet met een prachtige bos bloemen en een ontroerende toespraak.

En daaromheen mogen we ons gelukkig prijzen met een grote groep mensen die onze stichting een warm hart toedraagt: mensen die er voor ons zijn als we ze nodig hebben, op wat voor manier dan ook. Tijdens die extra poetsavonden, vooral in deze drukke periode. Mensen die hun omgeving enthousiasmeren, speelgoed inzamelen, ons met raad en daad bijstaan en veel meer!
En uiteraard ook onze samenwerkingspartners, die ervoor zorgen dat we ons werk kunnen doen.

Duizend maal dank aan iedereen die ons heeft helpen groeien in de afgelopen 10 jaar op naar de volgende!

19 november 2022

Mooi stuk in Stiphouts wijkblad de Lindenberg over de lopende inzameling van familie van Rijsbergen! Bedankt!

17 november 2022

We zijn Heleen en familie super dankbaar dat ze dit jaar weer een inzamelactie op touw hebben gezet voor ons!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=506576278182235&id=100064896003864


17 november 2022

𝐊𝐨𝐦 𝐣𝐞 𝐦𝐨𝐞𝐢𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐫𝐨𝐧𝐝 𝐢𝐧 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐭𝐢𝐣𝐝? En hb je een laag-of middeninkomen?

Dan vergoedt de gemeente Helmond misschien eenmalig je energiekosten. Met gratis spreekuren, inloopmomenten en koffiecorners op straat leggen we je hier alles over uit. Tess zit bij zulke spreekuren, maar vertelt je in deze video alvast het één en ander over de energievergoeding.

Bekijk waar een informatiemoment bij jou in de buurt wordt georganiseerd wordt via: www.helmond.nl/hulpbijrondkomen. Je mag natuurlijk ook bellen naar 14 0492, optie 2

https://youtu.be/z3i57wQYvrM

21 oktober 2022

We trekken de winkeldeur achter ons dicht...even een weekje vakantie om de batterij op te laden voor de drukste weken van het jaar.
Woensdag 2 november zijn we weer open maar voor nu: Fijne herfstvakantie aan iedereen!

18 oktober 2022

De weken voor Sinterklaas zijn voor ons altijd drukke tijden. We plannen in deze periode dan ook geregeld extra avonden om onze voorraad speelgoed aan te vullen, de administratie op orde te brengen en de winkel netjes te maken.
En och, als we er dan toch zijn, dan helpen we net zo lief ook een paar gezinnen aan de eerste "aankopen" voor het heerlijk avondje.
En wat is het dan fijn als je ook nog eens hulp krijgt uit (on)verwachte hoek

Denk je nu, ik wil ook best een keer komen helpen? Stuur dan even een berichtje!

O ja...en morgenochtend zijn we ook weer gewoon open van half 10 tot half 12. Dus voor de gezinnen die overwegen om de Sint inkopen alvast te doen, kom langs! Afspraak maken hoeft allang niet meer ;-)

8 oktober 2022

Gisteren hebben we bezoek gehad van wethouder Erik de Vries van Gemeente Helmond. Hij was al even niet meer langs geweest en was nieuwsgierig naar onze locatie op het Groet en Ontmoetplein.

Uiteraard hebben wij hem vol trots onze winkel laten zien en in geuren en kleuren verteld over wat wij allemaal kunnen en willen betekenen voor onze stadgenoten die het niet zo breed hebben:

- ieder kwartaal speelgoed uitzoeken
- ook voor opa's en oma's
- 3 gratis kinderboeken per kwartaal
- cadeautje voor jarig vriend(innet)je
- kinderfeestjes en taarten verloten

Inschrijven op vertoon van de inkomensverklaring van gemeente Helmond of een verwijsbrief van Stichting Leergeld Helmond, Super Sociaal, supermarkt voor minima, SMO Helmond, SchuldhulpMaatje Helmond, Saldo Plus of Schulddienstverlening gemeente Helmond.

8 oktober 2022

De kinderboekenweek is weer begonnen!

Onze kast is weer goed gevuld met allerlei leuke kinderboeken. En voor de oplettende kijker: alle leden mogen per kwartaal 3 gratis boeken per kind uitzoeken. Nu hoor ik jullie denken...alles bij jullie is toch gratis? Jazeker! Alle leden krijgen bij ons ieder kwartaal punten om te shoppen. Maar deze 3 boeken gaan dus niet van het punten saldo af. Dus echt gratis

Heb je nog kinderboeken die je graag wil doneren, neem dan even contact met ons op. Wij zijn er blij mee!

1 oktober 2022

Een super drukbezochte ochtend achter de rug...
Naast onze maandelijkse inzamelochtend was onze winkel ook open voor onze leden. We hebben veel mooi speelgoed mogen ontvangen, bedankt aan iedereen die langs is geweest! Tegelijkertijd hebben we ook veel speelgoed weg kunnen geven dus weer veel kindjes blij gemaakt.

Een goede start van de maand dus
Fijn weekend allemaal!

28 september 2022

Aanstaande zaterdagochtend zijn wij weer open! Van 10 tot 12 uur kan er (schoon, net en compleet) gebruikt of uiteraard nieuw speelgoed gebracht worden.

Ook is de winkel open voor onze leden om speelgoed uit te zoeken. Bijvoorbeeld alvast voor Sinterklaas...je kunt het maar vast in huis hebben! Wel graag zonder kinderen komen a.u.b. in verband met de ruimte.
Het nieuwe kwartaal begint die dag dus iedereen krijgt dan ook weer nieuw shoptegoed.

Je kunt zo binnenlopen, we werken zonder afspraak. Wie zien we zaterdag?

24 september 2022

Eerste lustrum vieren op het Groet en Ontmoet plein. Iedereen is open, kom gezellig even kijken! Lekker met frietjes erbij
We zijn er nog tot 14.00 uur!

14 september 2022

Vanmorgen waren wij aanwezig bij de nieuw(school)jaarsmarkt op de Basisschool Silvester-Bernadette.
Onze vrijwilligster Wendy gaf hier voorlichting aan ouders over onze stichting en waarvoor ze bij ons kunnen aankloppen.

Met een inkomensverklaring van Gemeente Helmond of een verwijsbrief van bijv.Stichting Leergeld Helmond, SMO Helmond, Super Sociaal, supermarkt voor minima en diverse andere initiatieven kan een gezin met kinderen of een grootouder met kleinkinderen zich bij ons inschrijven.
Loop gerust eens binnen op woensdagochtend tussen half 10 en half 12 voor meer informatie. Wij zijn te vinden aan de Evertsenstraat 19 in Helmond.

13 september 2022

Vandaag waren wij wederom aanwezig bij de bijeenkomst van het armoedeplatform. Een samenwerkingsverband van organisaties die betrokken zijn bij het bestrijden van armoede in Helmond. Naast een aantal goede presentatie, het bespreken van ontwikkelingen in de gemeente, kregen wij een mooie rondleiding bij SMO helmond, hun activiteiten en de Super Sociaal winkel

13 september 2022

Ze liggen weer in de supermarkten...de pepernoten. Hebben jullie ook dat gevoel, dat dat ieder jaar vroeger gebeurt?? Of zeggen we dat ieder jaar weer en is het gewoon dezelfde periode...

Bij ons in de winkel liggen ook al Sinterklaascadeautjes. Eigenlijk hebben we het hele jaar rond cadeautjes voor de feestdagen. Dus wacht niet tot die laatste weken maar kom op tijd! Deze maand kun je de punten van het derde kwartaal nog inleveren. En vanaf oktober krijg je dan weer nieuwe punten en kun je nog een rondje maken. Dus kom gauw langs!

8 september 2022

Leuk voor in het weekend met de kinderen: een ommetje Helmond lopen!

Een leuke tocht met plaatjes en puzzels om een aantal leuke plekjes in Helmond te ontdekken. Je komt onder andere langs het kasteel, het kanaal en de speeltuin in het Burgemeester Geukerspark.

Er zijn 2 verschillende ommetjes: een voor kinderen van 4-7 jaar en een voor kinderen van 8-12 jaar.

De doeboekjes zijn af te halen bij VVV Helmond in de Bibliotheek Helmond-Peel

7 september 2022

We hebben nieuwe buren op het plein, Stichting speciaal voor de minima Zuid-Oost Brabant. Aanstaande zondag 11 september vieren zij van 13.00 tot 16.00 de feestelijke opening van hun nieuwe pand.
Kijk dit leuke filmpje om meer te weten te komen over Franka van Hout en haar team!

7 september 2022

Dat was een goed begin!
Fijn veel leden van speelgoed kunnen voorzien. Weer een nieuw gezin ingeschreven en uitleg gegeven wat wij allemaal kunnen betekenen voor de kinderen. Uiteraard ieder kwartaal speelgoed en boeken, maar bijvoorbeeld ook een cadeautje als een vriendje jarig is, of meeloten voor een kinderfeestje of taart.

We hebben ook enkele speelgoeddonaties mogen ontvangen en een aantal dozen met slingers e.d. van onze nieuwe buren mogen krijgen (hierover later meer!).

Op naar volgende week!

6 september 2022

De vakantie is weer voorbij...en wij zijn er ook weer! Morgenochtend van half 10 tot half 12.
Met een vrije inloop om speelgoed, cadeautjes, boeken en meer uit te zoeken (voor onze leden).
Nieuwe leden kunnen zich uiteraard ook bij ons in komen schrijven. Neem dan even een verwijsbrief mee van bijvoorbeeld Stichting Leergeld Helmond mee of je inkomensverklaring van gemeente Helmond. Wie zien we morgen?

20 juli 2022

Vanmorgen hebben we jammer genoeg afscheid genomen van "onze" Mirjam van der Pijl. Mirjam is één van onze oudgedienden, vrijwilligster van het eerste uur, maar gaat helaas buiten Helmond wonen.

De afgelopen jaren heeft zij ons met raad en daad bijgestaan en daar zijn wij haar ontzettend dankbaar voor! Als herinnering bracht zij voor iedereen een gezellig schaaltje mee, gevuld met lekkere chocolaatjes en de welbekende walnoten uit haar eigen tuin. Mirjam, wat zullen we je missen! Hopelijk kom je nog eens op de koffie!

We combineerden Mirjam's afscheid met onze jaarlijkse zomerafsluiting en genoten op ons plein van een heerlijke lunch met lekkere broodjes, wraps, salades, fruit en veel andere lekkere dingen. Super goed verzorgd door het bestuur met welkome hulp van Lisette, dank je wel daarvoor
Als extra verrassing bracht één van onze vrijwilligsters Yvonne voor iedereen een zelfgemaakte zeephanger mee

Vanaf vandaag zijn wij i.v.m. de zomervakantie gesloten. Wij zijn woensdag 7 september weer open.

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en tot in september!

19 juli 2022

Poeh wat is het heet! En morgen koelt het ook niet echt lekker af...tussen 6 en 9 kun je even lekker buiten zitten, daarna stijgt het kwik weer snel richting de 30 graden

Degenen die morgen puf hebben kunnen nog even voor de laatste keer komen speelgoed-shoppen. Laatste dagje dat we open zijn voor de vakantie...daarna zijn we gesloten tot begin september!

12 juli 2022

Morgenochtend staan onze vrijwilligers weer van half 10 tot half 12 klaar om te helpen met het uitzoeken van leuk speelgoed. Nog 2 ochtenden voor de vakantie...dus wil je nog iets uitzoeken, kom dan snel langs.

Een gebroken hart voor ons is niet nodig hoor...wij zijn 7 september weer terug

Dit gebroken hartje vonden wij overigens in onze winkel. Wie heeft de andere helft?

6 juli 2022

Dank je wel Teun van We-Jump voor de mooie shirts! De eerste zijn al meegegeven aan onze gezinnen. Ze zijn er blij mee!

5 juli 2022

Leuk filmpje gemaakt door Helmond Marketing, over ons nieuwe kastje, gemaakt door Job Factory

2 juli 2022

Vanmorgen een fijne en waardevolle ochtend gehad met een gezellig clubje vrijwilligers.

We hebben mooi speelgoed ingezameld. En voor het eerst hebben we ook op zaterdagochtend speelgoed weggegeven aan gezinnen, die op woensdag nooit kunnen komen. Net als onze penningmeester Marco, die kon vandaag eindelijk ook weer eens in de winkel helpen .

We hebben onze lieve buren van het Repaircafé geholpen bij het onderhoud van het plein. Bomen weer gesnoeid, plein onkruidvrij gemaakt. De zon was stiekem toch al wel warm maar door het briesje was het wel te doen.

Ook hebben we een meisje kennis laten maken met de mini-bieb op het plein. Ze moest even los komen maar nam uiteindelijk enthousiast een hele stapel boeken mee voor haarzelf en haar broertje, waaronder Doornroosje en Dolfje Weerwolfje.

Van dit soort ochtenden krijg je toch energie! Wil je dit nou ook een keer meemaken, kom dan eens langs op ons plein!

29 juni 2022

Super blij zijn wij met onze nieuwe werkkast gemaakt door de Jobfactory, kei Skôn!

Dit was een wens van onze vrijwilligers die in vervulling is gegaan via de wensboom van Helmond Marketing. Dank jullie wel!!

DitisHelmond was erbij om de overhandiging vast te leggen.

28 juni 2022

Let op: Morgen is de laatste dag van het kwartaal...de laatste mogelijkheid om je punten van het 2e kwartaal op te maken! Zoals Nijntje al aangeeft...we zijn open tot half 12 tot morgen!

26 juni 2022

Aanstaande zaterdag is weer de eerste zaterdag van de maand: inzamelen dus!

Maar deze keer zijn we ook open voor onze leden. Gewoon om speelgoed uit te zoeken, een cadeautje voor dat kinderfeestje waar je kindje voor uitgenodigd is, alvast een leuk leesboek voor de vakantie mee te pakken of gewoon even snuffelen in onze snuffelhoek. Je krijgt vanaf die dag ook weer nieuwe punten. En we hebben een leuk extraatje voor iedereen die langs komt

Dus heb je op woensdagochtend normaal gesproken geen tijd ivm je werk, studie of om andere redenen, kom dan zeker a.s. zaterdag even langs. Maar net als op woensdag geldt: kom alleen, dan kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen!

Wie zien we a.s. zaterdag?

22 juni 2022

Even geleden hebben we deze vette robot gekregen. Vandaag is ie na controle en mèt nieuwe batterijen de winkel in gegaan. En gelijk al door de eerste klant meegenomen!
Gelukkig voor de ouders kunnen de batterijen er ook weer uit...

21 juni 2022

Morgenochtend zijn we weer open van half 10 tot half 12. Helmondse gezinnen met een platte beurs kunnen dan weer bij ons terecht voor speelgoed. Neem wel even je inkomensverklaring mee als je nog niet eerder bij ons geweest bent!

Wist je dat wij ook iedere woensdagochtend met een groepje lieve vrijwilligers al het speelgoed wat we binnen krijgen sorteren, controleren, schoonmaken en waar nodig opknappen zodat het lekker fris en compleet de winkel in kan? Zie hier één van deze kanjers, onze poppenmoeder Ria zij maakt van alle poppen prinsessen!

16 juni 2022

Lief mailtje ontvangen,

altijd fijn om te lezen:

13 juni 2022

Gisteren is de mail weer verstuurd naar de jarige kinders van het volgend kwartaal (die bij ons ingeschreven staan uiteraard).
Juli/aug/sept zijn aan de beurt!
Wie een kinderfeestje of lekkere taart wil winnen kan even op de mail reageren. Doe dit wel deze week!

7 juni 2022

Wat een mooie donatie! Dit prachtige volledig ingerichte (grote) poppenhuis met klokgevel staat in onze winkel te wachten op een nieuw bewonertje

Deze maand kun je de punten van het 2e kwartaal nog gebruiken. Zorg dat je ze niet laat verlopen...vanaf juli krijgt iedereen weer nieuw shoptegoed!

17 mei 2022

Vorige week zijn niet alleen een aantal van onze kinderen verwend door JCI Peelland, ook aan ons hebben ze gedacht! We hebben veel leuk nieuw (buiten-) speelgoed gekregen!

Als je dit kwartaal nog punten over hebt, zorg dan dat je ze niet laat verlopen en kom alvast iets voor Sinterklaas uitzoeken! Of gewoon voor nu, altijd goed natuurlijk. De keuze is aan jou . Je hebt nog tot eind juni voordat de punten vervallen, zou zonde zijn toch ?

11 mei 2022

Dankzij een fijne samenwerking met JCI Peelland hebben 16 van "onze" kinderen afgelopen zaterdag een hele fijne dag beleefd bij Dippie Doe!

2 mei 2022

Voor hulp met rondkomen kun je in #helmond bij diverse instanties terecht. Kun je deze hulp gebruiken, klop dan bij ze aan, daar zijn ze voor!

Zo biedt de LEV Helmond allerlei soorten van hulp aan bij bijv het invullen van formulieren of het beantwoorden van vragen over toeslagen, uitkeringen en nog veel meer. Ze bieden ook budgetcursussen aan of adviseren en ondersteunen werkzoekenden.

Humanitas Helmond ondersteunt ook op diverse vlakken, zoals met de administratie of met de opvoeding.

Gemeente Helmond biedt budgetbeheer en budgetcoaching.

Bijzonder Jeugdwerk heet sinds 1 januari Pactum en geeft advies, informatie en ondersteuning aan jongeren van 17 t/m 27 jaar. De ouderen kunnen terecht bij VBOH.

26 april 2022

VOL!
In onze besloten Facebook groep hebben we onlangs een uitnodiging geplaatst voor een dagje DippieDoe, georganiseerd door JCI. Er zijn nog een paar plekjes open...misschien zijn er leden van Speel je mee die dat bericht niet gezien hebben en toch geïnteresseerd zijn? Stuur ons even een mailtje!
Het gaat om een geheel verzorgd dagje voor de kinderen van 7 t/m 12 jaar (zonder ouders).
VOL!

24 april 2022

Vandaag bij het Kasteel van Helmond deelgenomen aan het Open Deur Festival. Super leuk evenement met veel aanloop. Veel leuke mensen gesproken, donateurs, vrijwilligers, andere stichtingen. Zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt LEV Helmond voor de organisatie!

23 april 2022

Morgen zijn wij in het kasteel aanwezig op het Open deur festival. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk of wil je gewoon even zien wat wij doen, kom dan tussen 11 en 17 uur gezellig even langs. We hebben van alles te vertellen, de kinderen kunnen even lekker spelen en je kunt gratis het kasteel binnen!
Wie zien we morgen?

13 april 2022

Het heeft even geduurd (we hadden ook zoveel te melden ), maar daar zijn we weer met een nieuwe update van de brochure van Gemeente Helmond voor Helmondse gezinnen met een laag inkomen.

We waren gebleven bij hoofdstuk 5, hulp voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar. En wie staat daar te pronken op pagina 10? Juist, wij!
Onder onze grote zus Stichting Leergeld Helmond, die iedereen vast al kent vanwege de mogelijkheid om je kind te laten sporten. Maar wist je dat je bij Leergeld ook terecht kunt voor steun voor een fiets of een computer?

Verder is er in Helmond Mijn Kleine, speciaal voor de jongere kinderen. Je kunt er terecht voor o.a. baby- en kinderkleding en speelgoed.

Dan is er ook De Toverwens waar je een wens kunt indienen voor een kind dat wel een opkikker kan gebruiken.

En via de gemeente kun je financiële hulp krijgen voor zwemles. Zie website Gemeente Helmond.

Kortom, volop steun voor de gezinnen met kinderen!

7 april 2022

Gisteravond hebben wij ons samen met o.a. BeBizzy Helmond en LEV Helmond ingezet als vrijwilligers bij de oude Knip in Helmond.

Hier werden spullen ingezameld voor de Oekraïense gezinnen die op de diverse locaties in Helmond opgevangen worden.

Het liep niet echt storm met de inzameling, maar voor ons was het een mooie gelegenheid om het al eerder ingezamelde speelgoed te sorteren en te ordenen.

Zijn we goed in Een groot compliment naar alle betrokkenen is hier echt op zijn plaats...wat is er een berg werk verzet in een korte tijd: de Knip is omgetoverd in een veilige plek waar de op te vangen gezinnen hopelijk op adem kunnen komen en alles kunnen vinden wat ze nodig hebben!

#helmond #vrijwilligerswerk #stichtingspeeljemee #Oekraïne #vluchtelingen

2 april 2022

Iedereen weer bedankt voor de donaties vandaag! We hebben weer veel leuke dingen binnen gekregen!

30 maart 2022

Vanmorgen hebben we weer eens een ouderwets gezellige ochtend gehad bij Speel je mee. We hadden veel aanloop en hebben 15 gezinnen verblijd met speelgoed.


Ook zijn de waardebonnen voor de kinderfeestjes opgehaald. Fijn dat wij er weer voor kunnen zorgen dat er de komende maanden weer een aantal feestjes gevierd gaan worden met vriendjes en vriendinnetjes. Zo blij dat het weer kan!

Terwijl in de winkel volop werd geshopt, gingen onze vrijwilligers gezellig samen aan de slag om, onder het genot van een lekker paaschocolaatje bij de koffie, nieuwe voorraad uit te zoeken en klaar te maken voor de winkel.

Trots op ons team

29 maart 2022

Wie heeft er nog een schaak- of damspel liggen voor de opvanglocaties voor de Oekrainse vluchtelingen?
Mag ook bij ons afgegeven worden, morgenochtend of a.s. zaterdagochtend zijn we open.

29 maart 2022

Het eerste kwartaal van 2022 zit er al weer bijna op. Dat betekent voor onze leden dat ze weer bijna nieuwe punten krijgen.

Ieder kwartaal een nieuw shoptegoed. Om te gebruiken voor een cadeautje voor de verjaardag, zwemdiploma, een kleinigheidje zomaar tussendoor als extraatje...of natuurlijk voor Sinterklaas. Maak het jezelf gemakkelijk en leg gedurende het jaar al wat speelgoed apart...wacht niet tot de laatste maanden!

Morgen is de laatste kans om je punten van het eerste kwartaal in te wisselen...zou zonde zijn om ze te laten verlopen! Kom gewoon langs, afspraak maken is niet meer nodig.
Dag hoor...zien we je morgen?

#helmond #speelgoed #kinderarmoede

21 maart 2022

Kom eens bij ons langs! Wij zijn iedere woensdagochtend open van 9.30 tot 11.30 uur.

Ons adres: Evertsenstraat 19, tussen Unityeight Helmond en Inloophuis De Cirkel door, aan het Groet- en Ontmoetplein in Helmond-Oost.

Voor Helmondse gezinnen met een platte beurs.
#helmond #kinderarmoede #kindereninarmoede #speelgoed #inzameling

18 maart 2022

We zijn zó blij dat het weer kan: we gaan weer kinderfeestjes verloten!
Sta je bij ons ingeschreven, dan kun je mee loten voor een super chill feestje!
En we verloten uiteraard ook weer heerlijke slagroomtaarten

Iedereen die in aanmerking komt heeft afgelopen maandag een mail ontvangen. Mee loten kan alleen via mail, tot en met aanstaande zondag 20 maart.

Let op: je moet wel een recente inkomensverklaring of verwijsbrief hebben ingeleverd om kans te maken.

Het mailtje staat ook als bericht in onze besloten Facebook groep voor ingeschreven leden.

23 februari 2022

Vanmorgen waren we voor het laatst open voor de vakantie. Volgens de site van de rijksoverheid heet deze vakantie de "voorjaarsvakantie", maar wij in Brabant weten wel beter

Alaaf! En een fijne CARNAVALSVAKANTIE!

26 januari 2022

Hier weer een nieuw berichtje met informatie voor Helmonders met een laag inkomen.
In de inmiddels alom bekende folder van Gemeente Helmond staat een sectie over goedkope en gratis kleding en spullen.

Op dit gebied wordt er volop hulp aangeboden in Helmond.
Bijvoorbeeld door BeBizzy Helmond, waar je voor bijna alles terecht kunt. (Gratis) kleding, huisraad, maar ook voor een praatje of een activiteit.

Of door Stichting LIEF, St. Kringloopwinkel Helmond en Perron 3 - Leger des Heils, waar je goedkoop tweedehands kleding en meer kunt kopen.

Ook wordt er tweemaal per jaar door de gemeente een gratis kledinguitgifte opgezet voor de gezinnen die leven op bijstandsniveau.

In Helmond hebben we ook een Ruilwinkel van Humanitas Helmond. D.m.v. een ruilsysteem kun je hier voor van alles terecht. Spulletjes en kleding, maar ook een kapper, naaiatelier of fietsenmaker is hier aanwezig.

En wist je dat mensen met een inkomensverklaring gratis lid kunnen worden van Bibliotheek Helmond-Peel? In de bieb kun je naast gratis boeken van nog veel meer diensten gebruik maken.

Goed bezig die Helmonders!

25 januari 2022

De eerste maand van 2022 zit er al weer bijna op. Wat zijn we blij dat we weer open zijn en onze gezinnen weer mogen helpen!

De meeste gezinnen hebben pas een mail of een brief ontvangen met de vraag om een nieuwe inkomensverklaring naar ons te mailen. Als je geen mail gehad hebt, dan betekent dat dat we nog een recent bewijs van je hebben liggen.

Als je geen inkomensverklaring hebt, dan kun je ook een verwijsbrief door één van onze verwijzers laten maken. Bijvoorbeeld door Stichting Leergeld of de Schulddienstverlening van Gemeente Helmond. Op onze website vind je de complete lijst van instanties die je kunt vragen om een doorverwijzing.

Heb je moeite met mailen, kom dan gewoon even langs op woensdagochtend met je inkomensverklaring of verwijsbrief. Vinden we gezellig. En dan kun je gelijk speelgoed uitzoeken. Afspraak maken mag maar hoeft niet.

Morgen zijn we er weer van half 10 tot half 12!

14 januari 2022

Met ingang van heden is het weer mogelijk om afspraken in te plannen via onze website, of om onze winkel te bezoeken. Wij verzoeken u wel rekening te houden met de maatregelen die voor Covid gelden.

1 januari 2022

Team Speel je mee wenst u een mooi, gelukkig en vooral gezond 2022 toe!Nieuwsoverzicht voorgaande jaren:

2021: Nieuwsoverzicht 2021.pdf

2020: Nieuws 2020.pdf

2019: Nieuws 2019.pdf

2018: Nieuws 2018.pdf

2017: Nieuws 2017.pdf

2016: Nieuws 2016.pdf

2015: Nieuws 2015.pdf

2014: Nieuws 2014.pdf

2012-2013: Nieuws 2012-2013.pdf